LoVe LAN ble første gang arrangert i 2005 og vi har holdt det gående siden det. Det økonomiske resultatet har variert fra år til år basert på antall deltakere. Vi har gått med små overskudd og underskudd. Selve arrangementet har ikke ambisjon om å tjene penger, da dette er et veldedig arrangement for ungdommen som søker å engasjere de som ikke naturlig faller inn under noen annen typisk form for organisert idrett, eller har data, gaming og IT som felles interessefelt.

Datainteresserte ungdom i regionen skal få mulighet til å møtes og dele en hobby de har til felles, og kan danne et nettverk på den måten. Sceneshow, konkurranser (både spill og fysiske konkurranser), musikk, forskjellige aktiviteter og god mat spiller en stor rolle for vårt mål om et bra, underholdende, variert og et unikt LAN (annen betegnelse for datatreff).

Arrangementet ledes av en gruppe med erfarne arrangører, under seg har disse omtrent 40 personer som jobber frivillig for å sikre at arrangementet har høyest mulig standard på alle områder, fra sikkerhet til matprodusering.

Arrangørene understreker at hele arrangementet, fra planlegging til gjennomføring, gjøres av frivillige personer hvorav ingen mottar økonomisk godtgjørelse. Det er heller ingen som eier arrangementet og eventuelt overskudd går til å gjøre framtidige arrangement enda bedre.

LoVe Lan har en nulltoleranse for bruk av rusmidler inne i hallen. Vi konfiskerer alle rusmidler, og i de tilfeller dette blir funnet på personer under 16 år vil foreldre bli kontaktet. Funn av narkotika vil bli politianmeldt. Det er fast vakthold i hallen, som også sjekker alle som går inn (samt de som går ut med datautstyr) for adgangstegn.

Det er svært lite tyverier som skjer på våre arrangementer, men vi anbefaler på det sterkeste at man sitter sammen med bekjente som kan passe på utstyret, og at man ikke legger igjen mobiltelefon, lommebok eller andre verdisaker.

LoVe LAN har nulltoleranse for mobbing. Dette inkluderer, men er ikke avgrenset til, mobbing på bakgrunn av personlighet, rase, kjønn, ferdigheter, religion og seksuell legning. Alle rapporter om dette vil bli tatt seriøst

Det er soveområder tilgjengelig for alle deltakere. Vi anbefaler at alle tar med seg sovepose og liggeunderlag eller madrass.

Dusjer er det mer enn nok av. Det er egne garderober i hallen til gutter og jenter, og opp til flere kan dusje samtidig.

Det er ikke aldersgrense på LoVe LAN, men barn under 15 år må ta med samtykkeskjema som befinner seg HER. Vi kan ikke ta på oss ansvar for å passe på enkeltindivider. Personer under 15 år som ikke har tidligere datatrefferfaring eller er sammen med en større gruppe venner burde overnatte hjemme under arrangementet.

Vi holder døgnåpent, og det er opp til hver enkelt deltaker å legge seg når han/hun ønsker det. Ved mangel på søvn kan inntrykket av datatreff være ganske ekstremt for de yngste. Alle er derimot unike, så vi håper at dere som foreldre tar en beslutning om hvilken grad deres barn skal delta.

Mattilbudet er førsteklasses, vi har alt fra hurtigmat til sunne bagetter og lignende. Vi tilbyr ungenes ønske for hurtigmat med sunn og variert mat.

Vi har sterk fokus på hygiene på alle områder, og vaktpersonalet har som oppgave å tilse at hygienekravene blir oppfylt. Alle toaletter blir vasket flere ganger per dag, dusjer ved behov og kantina har svært strenge hygienekrav.

Det er fortsatt mest vanlig å reise på dataparty med egen datamaskin (eller tv med spill-konsoll), men det er også mulig å kjøpe besøkendebillett for de som bare skal være innom litt. For alle besøkende har vi blant annet arkade, konserter og sceneshow.

Ved deltakelse på et dataparty er det normalt å ha med seg datamaskin. Denne bør på forhånd være klargjort med alt nødvendig teknisk utstyr, inkludert en 10 meter lang nettverkskabel (dette kan også kjøpes på arrangementet ved behov). Hver deltaker får bare ett strømuttak og må selv besørge strømpad/forgrener dersom dette ikke er nok.

Det er anbefalt å aktivere antivirus innen kort tid etter ankomst til arrangementet. Har dere ikke dette installert, ta kontakt med vårt personale for assistanse. LoVe Lan stiller med bordplass, du vil få ett standard hagebord i plast, målene på disse er 139cm x 90cm og en hagestol, men det er mulig å ta med egen stol dersom det er ønskelig – denne må dog tas med ved avreise.

På et dataparty vil alle ha behov for penger. Kantina selger god og variert mat, og i tillegg kan det være ønskelig å få i seg drikke, kjøpe snacks og lignende. Prisene i kantina er ganske gode, vi har liten avanse.

Før deltakelse på arrangementet anbefaler vi foreldre som har unger under 15 år å ta en samtale om forventninger og utfordringer. Snakk gjerne om telefonkontakt en gang om dagen, hvor mye mer man får ut av arrangementet ved å sove hver dag, fortell at man må drikke minst 2,5 liter med drikke hver dag hvor minst 1,5 liter bør være vann (det vil være tørr luft).

Ikke vær for «kjip», si at godis og snacks er flott men at man også må ha vanlig middag og variert mat (å tro at ungdom som reiser på dataparty ikke spiser usunn mat er å villede seg selv).

Alle under 15 år må ta med et signert Samtykkeskjema når dere kommer på arrangement. Skjemaet må være fylt ut av foreldre/foresatt.

Skjemaet er for å forsikre oss at dere/ Deres barn for lov til å delta på arrangement, Samt at vi får kontaktinformasjon til de foresatte.

Skjemaet finner du her: Samtykkeskjema